– Τι είναι το Liquid Lifting;
– Αποτελεί ίσως την κορωνίδα της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής. To “υγρό” Lifting, ή αλλιώς αναδόμηση προσώπου (face remodeling) ονομάζεται ο συνδυασμός ανώτερων τεχνικών ενέσεων Botox και υαλουρονικού οξέος με στόχο την επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος 3D Lifting χωρίς νυστέρι. Μετά από κλινική ανάλυση του κάθε προσώπου καταρτίζεται εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών, όπου σε σειρά συνεδριών επιστρατεύονται σκευάσματα υαλουρονικών οξέων με διαφορετικές ιδιότητες ανόρθωσης, που τοποθετημένα στα κατάλληλα ανατομικά επίπεδα επιτυγχάνουν μια αναδόμηση του προσώπου με άκρως φυσικό αποτέλεσμα.

– Τι σχέση έχει με το κλασσικό Lifting;
– Σε αντίθεση με το κλασσικό χειρουργικό Lifting που προσφέρει μια ανόρθωση σε δύο επίπεδα, το liquid lifting κατορθώνει μια τρισδιάστατη αναδόμηση του προσώπου, προσφέροντας φυσικό τελικό αποτέλεσμα. Επίσης το liquid lifting είναι μικροεπεμβατικό, καθώς συντελείται υπό τοπική αναισθησία ή αναισθητική κρέμα και δεν απαιτείται ολική νάρκωση όπως στην κλασσική χειρουργική επέμβαση. Επίσης δεν υπάρχουν καθόλου τομές, ουλές ή ράμματα.

– Γιατί γίνεται το Liquid Lifting σε συνεδρίες;
– Η τέλεση της αναδόμησης του προσώπου σε συνεδρίες είναι σημαντική για την επίτευξη του φυσικού αποτελέσματος. Κατά την πρώτη επίσκεψη γίνεται ανάλυση των αναγκών κάθε προσώπου και καταρτίζεται το πλάνο των συνεδριών (3-4 συνεδρίες). Μετά την τέλεση της κάθε συνεδρίας απαιτείται χρόνος τουλάχιστον δύο εβδομάδων για να φανεί το πλήρες αποτέλεσμα και η ανορθωτική δράση της κάθε θεραπείας. Στην επόμενη συνεδρία εκτιμάται το επιτευχθές ανορθωτικό αποτέλεσμα και ακολουθούν θεραπείες στα σημεία που υπολείπονται. Έτσι αποφεύγεται το συχνά αντιαισθητικό φαινόμενο της υπερδιόρθωσης, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα παραμένει φυσικό, αλλά και το συνολικό κόστος μοιράζεται ανά συνεδρία, καθιστώντας το Liquid Lifting οικονομικά ακόμα πιο προσιτό.

– Τι διάρκεια έχει το Liquid Lifting;
– Η διάρκεια των στηρικτικών εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος (δομικός σκελετός του Liquid Lifting) διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο. Εδώ έρχεται όμως ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής: έτσι όπως το γήρας είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία, έτσι και το liquid lifting είναι μια δυναμική θεραπεία που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κάθε προσώπου. Έτσι όταν σε κάποια σημεία αρχίζει με την πάροδο του χρόνου να μειώνεται η ανορθωτική δράση, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης διόρθωσης και αναζωογόννησης του αποτελέσματος (refreshing).

– Πότε μπορώ και πότε δεν μπορώ να κάνω Liquid Lifting?
– Κατά την πρώτη επίσκεψη λαμβάνεται ενδελεχές ιατρικό ιστορικό, όπου αξιολογείται η δυνατότητα ενός επιτυχούς liquid lifting. Πρόσωπα με ελαφρά έως μέτρια χαλάρωση και ρυτίδες είναι ιδανικά για την θεραπεία. Σε πρόσωπα με μεγάλη χαλάρωση προτείνουμε εναλλακτικές μεθόδους όπως το lifting με νήματα ή το κλασσικό χειρουργικό lifting. Επίσης σε συγκεκριμένες καταστάσεις όπως η κύηση και ο θηλασμός αλλά και χρόνιες παθήσεις (π.χ. Αυτοάνοσα νοσήματα) δεν συνιστούμε τέτοιου είδους θεραπείες.

Κλείσε ραντεβού