Ο καθαρισμός προσώπου είναι από τα πρώτα, συχνότερα και απαραίτητα βήματα φροντίδας της επιδερμίδας μας για να διατηρούμε την ομορφιά και την λάμψη του δέρματος μας.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες, ακόμη και σε εφήβους.

Γιατί να κάνω καθαρισμό προσώπου;

Ο Καθαρισμός προσώπου εφαρμόζεται προκειμένου να απομακρυνθούν τα μαύρα στίγματα και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα.

Οι βασικοί στόχοι είναι:

  • Αντιμετώπιση ακμής
  • Καθαρό δέρμα χωρίς μαύρα στίγματα
  • Λείανση επιδερμίδας
  • Λαμπερό πρόσωπο
  • Αύξηση απορροφητικότητας των ενυδατικών κρεμών από το δέρμα
  • Καλύτερη εφαρμογή μακιγιάζ

Τα βήματα που περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

1οΒΗΜΑ: Αρχικά πραγματοποιείται απλός καθαρισμός προσώπου με δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα (gel ή γαλάκτωμα καθαρισμού και τονωτική λοσιόν, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος) ,που απομακρύνουν τους ρύπους και προετοιμάζουν το δέρμα για το επόμενο βήμα.

2οΒΗΜΑ: Απολέπιση (peeling)  που χαρίζει καθαρή και μεταξένια επιδερμίδα, ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και βοηθά στη διάνοιξη των πόρων του δέρματος.

3ο ΒΗΜΑ: Βαθύς καθαρισμός με τη χρήση ατμού (VAPEUR), και δακτυλοπιέσεων, ώστε να εξαλειφθούν σπυράκια και φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) και να καθαριστούν πιο εύκολα οι κεχρίες.

4οΒΗΜΑ: Ακολουθούν τα υψίσυχνα, που με τη χρήσης ρεύματος υψηλής συχνότητάς καυτηριάζουν ήπια το δέρμα και τους πόρους, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα επιμόλυνσης και ερεθισμού.

5οΒΗΜΑ: Καταπραϋντική μάσκα προσώπου που μειώνει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα στο ελάχιστο, ενώ παράλληλα ενυδατώνει σε βάθος.

6οΒΗΜΑ: Αντηλιακή προστασία, με δερματολογικά ελεγμένο προϊόν που αποτελεί και το τελευταίο και απαραίτητο βήμα του βαθύ καθαρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού προσώπου λαμβάνονται ειδικά μέτρα για αντισηψία της επιδερμίδας.

Τι αποτέλεσμα θα δω με τον καθαρισμό;

Με την συγκεκριμένη θεραπεία επιτυγχάνουμε πολύ καλό άδειασμα των πόρων, οι οποίοι μετά την θεραπεία και όντας πλέον αποσυμφορημένοι θα συσφίξουν δίνοντας στην επιδερμίδα μας μια πιο καθαρή και υγιή όψη. Επίσης με τον καθαρισμό μειώνεται η λιπαρότητα  του δέρματος, με αποτέλεσμα ματ όψη και λιγότερες δερματικές βλάβες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχοντας κάνει καθαρισμό,  ενισχύουμε το αποτέλεσμα οποιασδήποτε θεραπείας κάνουμε μετά (ενυδάτωση, χημικό peeling, σύσφιξη κ.ά) ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην καλύτερη απορρόφηση και δράση των ενεργών συστατικών των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης, καθότι μπορούν πλέον να διεισδύσουν στο δέρμα και όχι απλά να το ενυδατώσουν επιφανειακά.

Θα υπάρξει ερεθισμός τις επόμενες μέρες;

Ίσως υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα λίγες ώρες μετά το πέρας της θεραπείας, λόγω της υπεραιμίας που προκαλεί η διαδικασία.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω αυτή την θεραπεία;

Σε λιπαρά δέρματα, με πολλούς πόρους, η ενδεδειγμένη περίοδος επαναληψημότητας είναι 3-4 μήνες, ενώ για κανονικά-ξηρά δέρματα παρατείνεται στους 6-8 μήνες. Παρόλα αυτά επειδή ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και μπορεί να ανταποκρίνεται διαφορετικά, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς μας για το εάν πρέπει να μας επισκεφτείτε νωρίτερα. Είναι πιθανό οποιαδήποτε αλλαγή (ορμονική, διατροφική, περιβάλλον κ.ά.) να επηρεάσει και να μεταβάλλει την σμηγματορροϊκή δραστηριότητα του προσώπου σας.

Πρέπει να κάνω κάτι στο σπίτι τις επόμενες μέρες;

Στο τέλος της θεραπείας η αισθητικός μας, θα σας δώσει οδηγίες φροντίδας και υγιεινής που πρέπει να ακολουθήσετε  τις επομενες μερες.

Κλείσε δωρεάν ραντεβού για ενημέρωση