Αποτελεί ίσως το ανώτερο στάδιο της μεσοθεραπείας, αφού κατά την θεραπεία εγχύονται κάτω από το δέρμα αυξητικοί και αναγεννητικοί παράγοντες από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Έτσι επιτυγχάνεται ιδανική ανανέωση των στιβάδων του δέρματος, εξαφανίζοντας επιφανειακές ρυτίδες, δυσχρωμίες και λοιπά σημάδια του χρόνου, ενώ προσδίδει λάμψη που διαρκεί.

Η διαδικασία ξεκινά με απλή αιμοληψία 5ml αίματος του ασθενούς. Στη συνέχεια το αίμα φυγοκεντρείται σύμφωνα με εξειδικευμένο πρωτόκολλο, ώστε να διαχωριστεί το πλάσμα από τα έμορφα συστατικά του αίματος. Τελικά το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma), βιταμίνες, αυξητικούς και αναγεννητικούς παράγοντες είναι το πολύτιμο υλικό που εγχύεται κάτω από το δέρμα. Η δράση του PRP ξεκινά άμεσα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά σε 2-3 ημέρες, ωστόσο η παραγωγή κολλαγόνου και διάμεσου ιστού συνεχίζεται ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ορατό σε 4 εβδομάδες. Ανάλογα με την ένδειξη μπορούν να εφαρμοστούν συνολικά 3-4 συνεδρίες κάθε 4 εβδομάδες.

Ενδείξεις της αυτόλογης μεσοθεραπείας με PRP είναι:

  • ανανέωση και λάμψη του δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, ράχη χεριών
  • αντιμετώπιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
  • λείανση λεπτών ρυτίδων προσώπου (μεσόφρυο, ρυτίδες καπνιστή, ρυτίδες λαιμού ή ντεκολτέ)
  • αισθητή καλυτέρευση φαινομένων κυτταρίτιδας (φλοιού πορτοκαλιού), ραγάδων και ραγάδων κύησης

Επίσης αποτελεί επαναστατική θεραπεία σε ανθεκτικές περιπτώσεις τριχόπτωσης ή επικουρικά (ως stabilising therapy) μετά από μεταμόσχευση μαλλιών. Το πρωτόκολλο θεραπείας περιλαμβάνει 3 συνεδρίες κάθε 4 εβδομάδες και το αποτέλεσμα κυμαίνεται από θεαματικό σταμάτημα της τριχόπτωσης έως και επανέκφυση τριχών σε αραιωμένες περιοχές.

 

Κλείσε ραντεβού