Ο δρ. Ανδρέας Μερκουρέας είναι δερματολόγος-αφροδισιολόγος, εξειδικευμένος στην δερματοχειρουργική, στην αισθητική δερματολογία και στην δερματολογική αλλεργολογία.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην συνέχεια ειδικεύθηκε στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική
(Universitätshautklinik) του Homburg, στο Saarland της Γερμανίας. Είναι υπ. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Saarland της Γερμανίας,
ενώ προσέφερε και πολυετές διδακτικό έργο στους φοιτητές του ομώνυμου πανεπιστημίου στο αντικείμενο της δερματολογίας – αφροδισιολογίας.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιμελητής σε ιδιωτικές κλινικές της Καρλσρούης και του Μάνχαιμ της Γερμανίας με εξειδίκευση στην Δερματοχειρουργική καλοήθων και κακοήθων όγκων δέρματος και στην Αισθητική Δερματολογία με εφαρμογές laser, botox και εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος.

Κατέχει την γερμανική εξειδίκευση της δερματολόγικης Αλλεργολογίας (Zusatzbezeichnung für Allergologie). Ιδιαίτερη εξειδίκευσή του είναι η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στα χείλη και η αισθητική αναδόμηση προσώπου με “υγρό” Lifting (Liquid Lifting / Face Remodeling)